Alla inlägg under augusti 2006

Av Jesper Melin - 8 augusti 2006 21:50

Idag var det en lugn och skön dag på jobbet, allt gick bara bra, började med en 155 metare och efter den fick det bli en 60 metare. Pratade en del med vår nya praktikant, trevlig kille. Var tidig i morse så det betyder att jag slutar kl 16:30, det var skönt att komma hem tidigt :) Började med att hämta Mormor för att sen köra hem henne till oss, det blev kottletter med pommes, mumms :) Efter maten så rinde Micke och frågade om jag ville med och bada, har inte gjort det på länge så jag åkte till Hällsjön, vi badade där en stund, när vi var klara så åkte vi över till Micke. Vi brukar ofta kolla på Family Guy när vi är där och det gjorde vi såklart idag med, så först gjorde vi lite mackor som vi skulle ha och äta, sen slappade vi i soffan och kollade på tv. Nu är man hemma igen, ska försöka att lägga mig tidigt, har några timmar att sova igen känns det som. Imorgon är det näst sista dagen vid gruvan med schemat som är nu, kommer nog att kännas lite konstigt att inte åka in, nu när man snart har gjort det i 14 dar :) Fast på Torsdag ska jag på äventyr, då ska vi faktiskt klättra på stegar ner till 155 m ifrån 55 meters djup, spännande :)

Av Jesper Melin - 8 augusti 2006 21:42

Sitter här och tänker på vad det ska bli för kamera jag kommer att köpa. Blir det en Nikon D50 eller kanske en Canon EOS 350d, vet inte det är ett sånt himmla svårt val! Gillar ju Nikon mer måste jag säga, tycker den är snyggare, har testat på att använda en annan Nikon som är lite värre, men Canonen har ju samtidigt en lite bättre CCD än vad Nikonen har. Svårt det där, det är ju en del pengar det handlar om, man vill ju inte göra fel val direkt :) Men det kommer nog att bli en Nikon tillslut skulle jag gissa på.

Av Jesper Melin - 7 augusti 2006 18:09

Så här såg jag ut igår, men idag var allt som vanligt igen :) Fast det var ganska tungt att jobba i helgen så var det skit roligt! Alla besökare var jätte nöjda och det var så vackert nere i gruvan. Så söndagen gick också jätte bra, fick köra hissen hela dagen istället för att köra introduktioner, men det gick bra det med :) Det var ju en vädligt stor skillnad att gå en "Normal" tur idag. På första 60 metersvisningen så var det bara 7 st med, på 155an så var det bara 2. En väldigt lugn dag alltså.

Av Jesper Melin - 6 augusti 2006 08:42

Skulle vara skönt att få sova ut en dag nu känner jag, igår så kom jag hem vid 10 tiden så det var bara att gå att lägga sig direkt, jag jobbade inte så länge, men iallafall ;) Igår var det första dagen vid Gruvans Dagar. Kom dit och bytte kläder, skulle se ut som en gruvdräng, kläderna åker på och på tänderna så målar jag svart tandfärg. Kl 13:00 skulle första turen gå ner till 155, utanför dörrarna till knektlaven stod det säkert redan 80-100 personer och väntade. Först tog jag in 25, men det skulle ta så lång tid att få ner alla, så vi körde med 2 hissar i taget, då kunde vi ta ner 50 personer i taget istället. Efter ett tag så började jag räkna in alla hjälmar som fanns, ca 25 var det kvar, shit tänker jag, det står ju säkert över 50 pers som redan har väntar 1 timmer eller mer. Går ut och berättar att vi nu endast kan ta in 25 st eftersom hjälmar har tagit slut. Inte så roligt att berätta det för alla som stod där, men dom tog det ganska bra tror jag, dom förstod att hjälmarna inte kunde räcka hur länge som helst. När jag har berättat så kommer det en dam fram och berättar att hon har en handikappad person med sig som måste åka ner så snabbt som möjligt eftersom dom hade väntat så pass länge, jag lovar dom att inom 30 minuter så ska dom få åka ner. Ringer till Thomas som var ute och jagade hjälmar och får reda på att han har hittat ett gäng till, som tur så möter damen Thomas och dom får gå först i kön, inget säger emot. Tillslut så börjar det komma upp personer med hissen, och hjälmarna börjar komma tillbaka med dom. Går ut och berättar att vi nu kan ta in olika många beroende på hur mycket hjälmar som vi får upp. Nu började det äntligen rulla på som vi hade planerat, med varje hiss kommer det upp ett gäng så vi kan ta in nya. Kvart i 4 åkte vi ner med sista gänget, sen var det bara att åka ner med hissarna och plocka upp folk, mycket smidigare och skönare. Efter alla introduktioner jag hade hållt under daget, minst 4/timmen så hade jag lite ont i halsen, hade pratat högt och gjort det under hela dan. Äntligen kunde jag äta mackan som jag hade gjort iordning på morgonen, lite vatten hade jag hunnit med att dricka, men mackan hade fått vänta. Tyvärr så hade jag inte tid att åka ner, men idag så ska jag försöka att gå ner och få se alla fina ljus som är upptända nu under den här helgen. När det var klart vid hissarna så hade vi ett litet möte för att prata om hur dagen hade gått. Alla var jätte nöjda och det hade varit ca 350 personer som hade åkt ner på specialturen. Efter jobbet så hade vi grillning uppe vid Lillgruvan, vi snackade lite skit om dagen och saker som hade hänt, väldigt trevligt var det, fast jag var jätte trött. Vid 10 kom jag hem, då la jag mig och sov direkt, och ska snart dra iväg igen.

Av Jesper Melin - 5 augusti 2006 08:58

Idag så är det min 9:onde dag i sträck jag jobbar, har jobbat varje dag sen förra fredagen. Ska jobba till tisdag tror jag eller onsdag, så det blir några dagar nu. Skulle ha varit ledig nu på Söndag igentligen, men eftersom det är gruvans dagar så måste jag jobba på Söndag med. Ska nu dricka klart mitt thé och åka iväg så jag inte kommer allt för sent till jobbet, ska vara där innan 10.

Av Jesper Melin - 4 augusti 2006 21:14

Idag var det faktiskt en extra rolig dag, alla dagar på jobbet är roligt men idag så blev det lite mer pysslande än bara guideande. Först var jag vid lillgruvan, men eftersom folk var nere på 155 och gjorde det fint, så var det lite ont om guider. Det var knappt några barn vid lillgruvan så jag fick byta om och gå ner i gruvan, blev en 60 tur och en 155 tur. Runt 4 frågade jag Kinga och Niklas hur vi skulle göra med mitt arbete med pekskärmen och menygprogrammet. Det ska vi ha med bestämmde vi då, så då fick jag tid att förbereda den tills helgen. Niklas och jag pratade lite om vart vi skulle ställa datorn, och kom fram till att den ska stå vid hjälmarna. Iväg åkte vi för att plocka upp en massa saker som skulle vara med, bord, papper, kartor osv. Niklas och jag började prata lite om bilar och kom fram till att världen är liten. Det visade sig att min Pappa och Niklas sambos pappa har åkt rally med varandra :) När vi hade hämtat alla saker, så ställde vi in bordet och när sista gruppen hade kommit upp ur gruvan så började jag jobba vid datorn. Det var en del knappar som skulle tas bort eftersom det inte fanns något material att visa. Gick ganska fort, men eftersom jag inte hade ätit något på hela dan slängde jag i mig en Cola och en Mars, så blev jag lite mättare :) Det blev lite pyssel hit och dit och i helgen ska jag heta "Per Ek" och vara konstknekt i helgen, då det är gruvans dagar :)

Av Jesper Melin - 4 augusti 2006 09:14

Igår var det möte igen inför gruvansdagar, så det blev en sen kväll till. Slutade runt halv 9 på kvällen så det blev 10 timmars arbetsdag, men då tjänar man lite mer :) Innan jag kom hem så rinde jag till Micke och frågade om mina solglasögon var hemma hos honom, eftersom det var "Family Guy" på tv så fick jag vänta lite innan han skulle leta :P Han ringde upp mig efter en liten stund, dom var hos honom så då svände jag förbi och stannade en liten stund. Micke följde sen med mig hem för han skulle ha lite saker, så hem till mig åkte vi och då var det mat som gällde för min del. Eftersom vi hade haft möte så blev det inget att äta på kvällen, jag hade ätit min lunch ganska sent för att jag visste att det skulle nog bli så att det inte blev någon middag. När Micke åkte hem, runt 10 så gick jag och la mig nästan direkt, först blev det lite tv tittande med Mamma och Syrran. Sen var det bara att sova, har varit uppe lite för sent några kvällar nu och alla sena möten gör att man blir lite trött i skallen. Så idag ska jag försöka att åka hem så tidigt som jag kan, jag åker helt enkelt när jag slutar :)

Av Jesper Melin - 2 augusti 2006 23:13

Idag satte jag klockan på 9:00 bara för att jag skulle komma igång idag och för att jag skulle hem till Dogge på förmiddagen.Börjar dagen med frukost framför bärbara sen startar jag xboxen och spelar en stund, spelade faktiskt lite med Johan, har knappt sett honom på några veckor nu när han är med flickvännen varje dag (typ). Runt halv 11 så tog jag pappas bil och åkte mot Dogge, dom andra skulle till Uppsala och shoppa lite, men eftersom det här var min enda lediga dag den här veckan hade jag ingen lust att sticka iväg och shoppa, ville helre ut i skogen :)Lite före 11 kom jag hem till Dogge, vi satte oss först ute och snackade lite om det ena och det andra i solen, "Vi tar varsin häst och rider iväge en stund" säger Dogge, "Absolut!" svarar jag. Innan vi kunde börja med att förbereda hästarna för ridturen så var vi tvunga att hämta dom från hagen, skönt att Dogges hund Kelpi var med, hon tvingade in hästarna i stallet utan problem. Dogge tvättade och jag borstade hästarna. Sen slängde vi på hästsadeln, en cowboy sadel med knopp :) Ut i skogen red vi, först lite lungt för att sen testa på lite galopp när vi kom ut på en stor äng. Idag så blev jag lite upplärd hur man skulle visa hästen att man var den som bestämmer, det gick faktiskt riktigt bra. När vi hade ridigt någon timme så testade vi att leka "kurragömma", så först fick jag sticka iväg och Dogge börja räkna. Hade först lite problem att få iväg hästen, Ronja ville vara kvar hos Ekvira men efter en stund så visade jag vem som bestämmde och då släppte det tillslut, första gången jag red "själv", brukar annars rida efter Dogge. Kändes coolt att vara lite själv i skogen och rida runt och kunna styra hästen dit man ville :) När vi hade lekt klart så red vi upp på ett "berg", hoppade av hästarna och satte oss på några stenar och bara njöt av att vara i skogen. PÅ vägen hem så doftade det gott av alla hallonbuskar som vi red förbi. Totalt blev det en ridtur på ca 7 km och 2-3 timmar, var jätte kul att komma ut i skogen och göra nått annat än att bara sitta hemma och dega när man är ledig från jobbet. Hemma igen så åt vi macka och drack lite thé. Några fönster behövde ny färg, så vi hjälpes åt att plocka ner dom och bära ut dom i verkstan. Dogge visade vad som skulle göras, så när han började att slipa första fönstret för att få bort all färg, så började jag med nästa. Ta bort färg som var ivägen för skruvarna och skruva loss dom, fick sen en massa tips på hur man ska fixa och trixa med fönstret så att det blir bra :) Tyvärr så var jag tvungen att åka runt 5 för att jag skulle vara i stan på möte kl halv 7, så hem åker jag, äter lite mat, hämtar datorn som ska med och sen så var det bara att åka vidare till stan. Vi hade möte om "Gruvansdagar" som kommer vara nu i helgen, så det var en del som skulle diskuteras och pratas om, det kommer nog att bli roligt det tror jag, och min uppgift blir att åka med hissen, åka ner med folk och sen plocka upp dom igen :)

Ovido - Quiz & Flashcards