Alla inlägg under augusti 2006

Av Jesper Melin - 17 augusti 2006 17:00

När man inte hittar på nått kul att göra, då får man hitta på något. Därför så åkte Johan och jag till Västerås för att kolla på lite saker. Innan vi åkte dit så var vi uppe vid gruvan en snabbis, skulle hämta en jacka och skriva tidrapport. Daniel fick åka med oss till Västerås, det var nämnligen hans sista dag vid Gruvan. Så vi släppte av han vid Stationen, efter det så åkte vi till Hälla. Var på H.M och köpte lite kläder, när vi var klara där åt vi på Max, sen bar det iväg till Biltema för Johan skulle ha lite grejer till Jettan. När det var klart så åkte vi hem, Johan stannade i stan medans jag fortsatte enda hem till Möklinta. Det blev lite family guy på kvällen, sen satt Mamma och jag och kollade lite på tv tillsammans, det var länge sen.

Av Jesper Melin - 16 augusti 2006 23:21

Ännu en dag har nu passerat. Vaknade först vid 6 tiden i morse och grät lite, hade drömt nått tråkigt om död och grejer, men sen somnade jag om till 9 tiden. Då gick jag upp direkt, åt frukost och beställde kameran. Så nu är den på väg hem till mig :) Under dagen så har vi alla här hemma bara tagit det lugnt, Johan och syrran har varit på rummet och spelat lite xbox medans jag surfade runt. Kl 4 så åkte Pappa och jag mot stan, först så var vi en sväng till Östanbäck, sen blev det gruvan. Bytte kläder eftersom jag skulle ner med Pappa och hans gäng på en lite kortare 155a. Gick bra, men det kändes lite konstigt, märkte att jag gick in i en helt annan roll när jag guidear. Pappa var inte Pappa i mina ögon, han var en helt vanlig människa som jag hade tagit med ner i gruvan, men han tyckte det var bra och märkte att jag blev lite "speciell".När vi kom upp igen så beställde vi pizza, det var planerat lite fest, Thomas kunde nämnligen inte vara med nästa lördag då det är kräftfest, så vi hade en liten fest idag. Tog det väldigt lugnt, vi satt mest ner och pratade om det ena och det andra. Vi åkte därifrån runt 10 tiden, fick åka med Thomas hem, han skulle packa saker imorgon så det var Möklinta han skulle till. Så nu sitter man här, lite små seg i ögonen och ska väll snart ta och lägga mig.

Av Jesper Melin - 16 augusti 2006 10:48

Har nu beställt en ny kamera, det blev en Nikon D50. Köpte den ifrån Dustin Home, tänkte först ta Pixmania eftersom dom hade billigare, men när jag köpte där förra gången gick det skit, så inte nu igen tänkte jag, valde då istället Dustin eftersom det är från Sverige. Totalt gick allt på 6870 kr (minneskort med), kanske dyrt, men ja ville inte köpa ner mig, det har jag nog inte gjort nu :)

Av Jesper Melin - 15 augusti 2006 21:04

Idag har jag varit i stan en vända, köpt lite nya kläder eftersom det blev en del stulna när vi var i Göteborg.Först tog jag en lång sovmorgon, sov ända till 11, brukar inte göra det men iallafall. På dan har jag städat rummat, tar sin lilla tid att plocka och dona, dammsuga osv. Öppnade faktiskt brevet från Mdh idag och läste igenom så jag vet vad som gäller nästa Måndag då högskolan drar igång. Måste få tag i "Lila" tyg som jag kan göra min slips av, ska tydligen ha en på mig under n0llningen, ska bli kul, spännande är det. När Mamma kom hem från jobbet så åkte vi till Sala direkt. Var först inne på Expert för att kolla om dom hade en Nikon D50 på lager, det hade dom faktiskt så jag fick testa kameran lite snabbt. Har nu bestämt mig för att det blir en D50, ska nu bara hitta på ett bra ställe att köpa den ifrån, man vill ju ha billigt pris, inte slänga bort pengarna. Efter Expert gick jag vidare till Wason där jag skulle kolla på jeans, hade bestämt mig innan att jag inte skulle åka hem utan att ha hittat på nya jeans, tog med en massa jeans för att testa, hittade på 2 par som jag gillade, köpte inte bägge för den andra var bättre :) Hittade även på en snygg piké, ganska cool var den, såg ut som att det var 2 fast det bara var 1. Ville också ha en tröja, men det fanns det inga bra av på Wason, gick då till Isi, men dom var för dyra. Tog en sväng till Intersport och hittade en snygg tröja på rean, slog till direkt. Så totalt blev det 3 nya klädesplagg att ha på sig, ska bli kul med lite nytt :)Slänger med lite bilder på hur surroundet står i rummet, ena bilder är tvn så klart och den andra är den ena bakhögtalaren.

Av Jesper Melin - 14 augusti 2006 23:06

Idag har varit så skönt. Började med att ta en lång sovmorgon, vaknade först vid halv 9 då jag trodde att klockan var 12, så upp och pinka sen ner i sängen igen. Vaknade till igen vid halv 11, tog fram bärbara och satte mig och surfade lite. Sen blev det frukost, efter det så har dagen bara rullat på. Ätit mat, ordat lite med alla saker som blev stulna, spelat lite data, varit hemma hos mormor och avslutade kvällen med att åka hem till Micke en stund och snacka lite skit. Som vanligt så kollade vi på ett "Family Guy" avsnitt, han skulle den ta en dusch så då åkte jag hem. Har lovat att ta med förra klassen ner i gruvan någongång, får bara se när det passar, många är ju i lumpen eller jobbar, men någon dag ska det nog gå bra. Lite kul att Johan har ledigt nu, då hinner man träffa honom lite :P

Av Jesper Melin - 14 augusti 2006 10:03

Tänkte bara komma med 3 st filmer som jag har sett dom närmaste dagarna. The Benchwarmers - 4/5En riktigt rolig film, det är Adam Sandler som har gjort filmen och det märks både på stilen i filmen, men även skådespelarna. Den handlar om ett 3 killar som inte har fått spelat baseball när dom gick i skolan för att dom blev mobbade, så nu tänker dom spela iallafall. En rik kille erbjuder dom att vara med i en turnering där dom 3 ska spela mot en massa lag som bara består av barn, för att visa att man kan vinna fast man är en "Tönt". Skön film helt enkelt, som fick mig att skratta ordentligt :)War of the Worlds - 3/5Filmen har en bra början, men det tappar mot slutet. Det handlar om att vi inte är dom enda som finns i rymden, så en dag börjar det hända konstiga saker på jorden, åskväder utan regn och blixtarna slår ner på samma ställe. När det börjar lugna ner sig, så börjar det röra sig i marken där blixtarna har slagit ner och en stor "robot" kommer upp ur jorden. Sen så rullar filmen på, fighten mellan människa och alien, att kämpa för att överleva. I mitten så händer det nästan samma saker rakt igenom, dom blir jagade men lyckas fly, människor dör osv. Tyvärr som tappar filmen sin poäng på slutet, den håller helt enkelt inte, dom bara dör. Aliensarna kan tydligen inte klara av att vara på jorden och dör, känns som brist på idéer när man skulle göra slutet på storyn, lite synd eftersom den var ganska bra annars. V for Vendetta - 5/5Nu så kommer den bästa filmen av alla 3. V for Vendetta får faktiskt full pott av mig på betyget. Hela filmen går ut på att man inte ska tro på allt som regeringen säger och det som står i tidningarna, att man ska ha en egen uppfattning om saker och ting och inte bara flyta med och göra som alla andra i samhället. "V" är här för att väcka människornas tankar och idéer till liv. I början så spränger han en byggnad och berättar sedan i tv vad han tänker göra om 1 år. Man skrattar inte när man ser på den, men man tänker istället mycket och när filmen väl var slut så hade vi en del att snacka om och tänka på efter filmen, sånna filmen tycker jag är bra, en film med budskap. Även ljudet var ju klockrent i filmen, kollade hemma hos mig på nya surroundanläggningen, när det var prat var det ganska lagom volym, men så fort det blev fighter så exploderade ljudet och det var som att vara på bio, mäktigt!

Av Jesper Melin - 13 augusti 2006 19:52

Idag var faktiskt den sista dagen jag jobbade vid gruvan, inte den sista men den sista på schemat var det, för nu så börjar höstschemat istället för sommarschemat som har varit nu. Har sakt att jag kan tänka mig att jobba ca 1 helg i månaden, för det kommer nog bli mycket saker att göra nu när jag börjar högskolan nästa måndag. Blanade känslor är det, det kommer att bli tomt för jag har ju inte märkt att jag har slutat än, men det kommer nog. Den sista visningen jag hade blev en specialare ner till 60 meter. Dom hade inte tid att gå på en hel visning, så vi åkte ner till 60 direkt med hissen, tog en sväng till Baron Herrmelins sal och sen tillbaka till hissarna igen, det var ju inga problem, blev lite kortare bara :) Innan jag åkte därifrån, så åkte jag med bilen till hissen för att fota en liten fladdermus som satt där på väggen :)Har nu 1 veckas ledighet framför mig, ska faktiskt bli skönt att ha lite längre ledighet än 1-2 dar som det brukar annars bli, får se vad jag hittar på, kanske en tur hem till Dogge men det får jag se.

Av Jesper Melin - 13 augusti 2006 09:54

När jag åkte hem från jobbet igår ringde jag Micke och frågade vad han skulle göra på kvällen. Han skulle ut på Hotellet och frågade om jag skulle med, men jag var lite för trött så jag tackade nej senare på kvällen när jag hade kommit hem. Det roliga var att efter en stund så ringer Micke mig och frågar om han och Erik kan komma över. 10 min senare så var dom inne på rummet, jag hade laddat hem en massa Family Guy avsnitt så vi började kolla på några avsnitt. När vi hade blivit trötta på det, så gick vi ut på gräsmattan, ett perfekt stället att snacka om allt möjligt, det brukar oftast bli tjejer :P Det började bli lite kallt efter en stund, så då gick vi in istället. Vi slängde i en film i DVDn, "Lucky nr. Slevin" blev det, hade ingen aning om vad den handlade om. Bra början, mitten var man ganska borta eftersom det blev ganska invecklat, men slutet! Skit bra slut på filmen, allt som man inte fattade fick man förklarat och allt var så planerat i filmen, alla händelser hade en mening, rekomenderas! När filmen var slut, så åkte Micke och Erik vidare, Micke skulle till Hotellet för att sen vara chafför åt lite folk. Klockan var då nästan 12 så det var lika bra att lägga sig direkt tänkte jag, men det var ju en bra film på 4an! Typiskt, men jag kollade bara till första reklampausen, då stängde jag av tv:n och somnade som en stock.

Ovido - Quiz & Flashcards